29 Nisan 2013 Pazartesi

DIŞ CEPHE MANTOLAMA NASIL YAPILIR


Dış Cephe Isı Yalıtımı ( Mantolama ) Nasıl Yapılır?

Ön Hazırlık

KEŞİF VE ÖLÇÜLENDİRME


                                 














PROJE ÇİZİMLERİ




MANTOLAMA YAPILACAK YÜZEYİN AYARLANMASI
Uygulama yapılacak yüzey, toz ve yağ gibi yapışmayı engelleyici maddelerden arındırılır. Döküntülü ve kabarmış yüzeyler fırçalanarak temizlenir. Isı Yalıtım levhalarının yapışacağı yüzey düzgün hale getirilir.























Isı Yalıtım Levhasının Yapıştırılması
Isı Yalıtım plakalarının yapıştırılacak yüzüne, tamamen kaplayacak şekilde yapıştırıcı sürülür. Daha sonra bu yüzey taraklı mala ile taranır. Yapıştırma harcı uygulanmış plakalar, arasında boşluk kalmayacak ve şaşırtmalı bir şekilde duvara yapıştırılır.



















Köşe Profillerinin Yerleştirilmesi
Köşelerde, rüzgar ve su etkileri ile plakalar arasında zamanla oluşabilecek ayrılma risklerini önlemek ve düzgün bir köşe oluşturmayı kolaylaştırmak için köşe profilleri uygulanır.


















Isı Yalıtım Levhalarının Dübellenmesi
Yapıştırma işlemine ilave olarak, levhaların sürekliliğini ve performansını uzun ömürlü bir şekilde sürdürmesi için, ısı Yalıtım plakaları bina duvarlarına dübellenir.
Dilatasyon, damlalık ve denizlik profilleri gerekli bölgelerde kullanılır.





















Sıva Katlarının Oluşturulması ve Donatı Filesinin Yerleştirilmesi
Isı plakalarının üzerine ilk kat sıva atılır. İlk kat sıvayı hemen takiben donatı filesi birbirlerinin üzerine 10 ar cm geçmek şartıyla, sıvanın üzerine hafifçe gömülerek yerleştirilir.
Sıva kurumadan, ikinci kat kapama sıvası yapılır.

















Astar
Boyanacak yüzey ile son kat sıva arasında köprü vazifesi görerek, yüzey emiciliğini azaltıp, son kat boyanın yüzeye daha kuvvetli yapışmasını sağlayan kimyasaldır.





Boyama
Tercihe göre direkt dış cephe boyası uygulanabilir. Sıva hatlarını ölçmek için mineral sıva atılarak, bu sıva üzerine boya uygulanır. Ya da grenli(desenli) dış cephe boyası uygulanabilir.







MANTOLAMA - ISI YALITIMI
Modern yapılarda artık ısı yalıtımı gerek yaşam konforunu yükselten gerekse enerji tasarrufu sağlayan bir unsur olarak hem kullanıcıların bilinçlemesi hem de yönetmeliklerin yükseltilmesi ile yaygınlaşmıştır. Yeni yapılar ısı yalıtımı olmadan yapılmadığı gibi mevcut binalarda da yalıtım eksikliklerinin giderilmesi giderek önem kazanmaktadır.

Özellikle bina cephelerinde yapılan ısı yalıtım uygulamaları birkaç alternatifli olarak tüketici beğenisine sunulmaktadır. Firmamız yüksek mekanik mukavemet gerektiği durumlar için kalın sıvalı sağlam cephe sistemlerini sağlarken ince sıvalı sistemler de kullanılan yalıtım malzemesi çeşitliliği ile hem uygulamalı hem malzeme tedariki şeklinde verilmektedir. Ayrıca binanın dış cephesinden uygulamanın mümkün olmadığı durumlar için de içerden ısı yalıtımı yapılmasını sağlayan çözümler de mevcuttur. Sıkça rastlanan binalardaki küflenme ve yoğuşma sorunlarına çareler getirilmektedir.

Mantolama Sistemlerimiz;
(Lüfen detaylar için üstlerine tıklayınız.)

Heraklith SistemTaş yünü SistemKöpük Sistem
sistem 1sistem 2sistem 3


 Dış Cephe Mantolama

DIŞ CEPHE MANTOLAMA Cephe Kaplama Sistemleri
Mantolama binaların duvar, kolon, kiriş bölümlerinin Polistren levhalar kullanılarak yalıtılması için geliştirilen bir sistemdir.
Bu çözümde kullanılan bileşenler doğru nitelikte seçilmiş Polistren ısı yalıtım levhaları, levhaların yüzeye ankrajlanmasını sağlayan özel dübeller, yine levhaların yüzeye yapışmasını sağlayıcı özel yapıştırma harcı ve ısı yalıtımına özel sıva harcı, sıva aderansını arttıran sıva filesi, boşluklarda kullanılmak üzere tasarlanmış alüminyum profillerden oluşmaktadır.
Isı yalıtım levhaları, arka yüzeyi pürüzlendirilmiş ve oluklu/delikli, ön yüzeyi sıva uygulamaları için geliştirilmiş özel pürüzlü, bünyesine su almayan, boyutsal stabilitesi mükemmel, yayıncılık testleri yapılmış, B1 sınıfı zor alev alabilen Polistren ısı yalıtım malzemeleridir.
Yapıştırma harçları, çok iyi yapıştırma niteliği olan sıcağa ve dona karşı dayanıklı, su ile karıştırılarak hazırlanan malzemedir.
Sıva harçları, sentetik katkılarla kalitesi arttırılmış, uzun düzeltilebilme süresi olan, yağmur darbelerine, sıcağa ve dona karşı dayanıklı, su ile karıştırılarak hazırlanan malzemedir.
Sıva filesi, min. 145 gr/m2 ağırlığında alkalilere ve kimyasallara dayanıklı cam elyafı malzemedir.
Dübel, ısı yalıtım levhalarının cephe yüzeyine tesbitini yapmak için kullanılan 9 ve 11 cm boyunda çivili bağlantı elemanıdır.
Köşe profili, bina köşeleri ve pencere köşelerini koruma amaçlı kullanılan yüzeyleri delikli alüminyum köşebentlerdir.






Heralan PTP Isı Yalıtım Sistemi
Taş yünü ile yapılan mantolama, ince sıva sistemli uygulamalar içerisinde en üst kalite seviyesini belirler. Bununla birlikte, sistemin sağlıklı uygulanabilmesi ve uzun yıllar kalıcı olabilmesi için en başta kullanılan taş yünü olmak üzere, tüm komponentlerininde en üst kalite seviyesinde ve birbirleri ile uyumlu olmaları gerekir. Ünar Yapı tarafından sektöre sunulan Heralan Sistem mantolama paketinin, Heraklith firması tarafından sadece mantolamada kullanılmak üzere geliştirilmiş özel Heralan PTP taş yünü ve yine bu ürün ile mükemmel uyum sağlayan komponentlerin bir araya gelmesi ile ortaya çıkmıştır.
Isı kaybını engeller.
Yüksek ses yalıtımı sağlar.
Yangına karşı çok dayanıklıdır.
Nefes alan dokuya sahiptir.
Zamana dayanıklıdır.







  • Yanmaz malzeme A1 sınıfı (DIN 4102)
  • Isı iletkenliği 10,tr = 0.037 W/mK
  • Yoğunluğu 150 kg/m³
  • Erime noktası >= 1000 °C
  • Su tutmaz
  • Deforme olmaz
  • Difizyona açık
  • Uzun Ömürlü 
  • piksel

    Uygulama Şekli




  • Dış doğramaları kasaları ve denizlikleri takılmış cepheye kaba inşaat durumunda uygulamaya başlanır.
  • Uygulamanın alt başlangıcı olarak alüminyum su basman profili özel plastik kamalar yardımı ile terazisinde ve ipinde monte edilir.
  • Düzgün yüzeyler için Heralan PTP kaya yünü yalıtım levhasının arkasına mala ile özel yapıştırma harcı sürülür.
  • Düzgün olmayan yüzeylerde ise levhanın kenarları 3-4 cm lik çizgi halinde ve ortasına 3 nokra halinde özel yapıştırma harcı sürülür.
  • Harçlanmış levhalar yanyana ve aşağıdan yukarıya, en alt su basman profiline sıralanır.
  • Mastar yardımı ile ipinde ve düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde yapılır.
  • Yüzeye 6mm-8mm kalınlığında özel taraklı mala ile hafif agregalı donatılı sıva uygulanır.
  • Sıva yaş iken üzerine cam elyafından yapılmış bir file giydirilir.
  • Filesi giydirilmiş özel donatılı sıvanın üzerine astar sürülerek son kat tekstürlü dekoratif kaplama yapılır.
  • 2 yorum: