22 Ocak 2013 Salı

DIŞ CEPHE YALITIMI NEDİR


Dış cephe ısı yalıtımı (mantolama) nedir?

İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri; 20-22°C sıcaklık ve %50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabilir. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C nin oldukça altına düşer. Yaz aylarında ise tam aksine 20°C nin üstüne çıkar. Isı veya enerji; sıcak ortamdan, soğuk ortama transfer olur. Bu nedenle yapılarda, kışın görünen enerji kayıpları, yaz aylarında ise istenmeyen enerji fazlalılığına dönüşür.

Yapılarda ve tesisatlarda, ısı kayıplarının (+/-) ve geçişlerinin azaltılmasına ısı yalıtımı denir.

                                                                                                                                                                                               








           











Isı Yalıtımı Nedir

Isı yalıtımı tanımı:
Isı yalıtımı nedir sorusunun tanımı oldukça basittir.Özellikle kış aylarında meydana gelen aşırı soğuklardan korunmak için evlere uygulanan sistemdir.Isı yalıtımında dışarıdaki soğuk hava dalgası evlere eskisinden daha fazla etki etmez.Yani bir nevi dışarıdaki soğuğun içeriye nüfus etmesini engeller.
Isı yalıtımın avantajları:
Isı yalıtımı soğuğu geçirmediğinden yakıt tasarrufu sağlar.Isı yalıtımı için harcadığınız paranın bir süre sonra size geri döner hatta kar bile getirecek seviyede tasarrufa yardımcı olur.Daha az yakıt yaktığınız için diğer insanlara da faydası bulunur.O açıdan faydası ise çevre kirliliğidir.Doğal olarak az yakıt yakılması çevre kirlenmesininde az olmasını sağlar.
Isı yalıtımı nerelerde uygulanır:
Isı yalıtımı pek çok mekanda uygulanmaktadır.Binalar, gecekondular, villalar ve müstakil evler yada fabrikalar ısı yalıtımının kullanım alanı oldukça geniştir.Bu yönden aklınızda soru işaret kalmasın.A yalıtım olarak sizleri izolasyon konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder