22 Ocak 2013 Salı

DIŞ CEPHENİN FAYDALARI NELERDİR

Dış Cephe Isı Yalıtımının (Mantolama) Faydaları Nelerdir?

a.Isı yalıtımı yapılmasıyla, binadan dışarıya çıkan ısı kaybı; yalıtımsız duruma göre azalır. Dolayısıyla ısınabilmek için tüketilen yakıt miktarı da azalmış olur. Bu azalma miktarı, yapınızın bulunduğu bölgenin iklim koşullarına göre farklılık gösterir. Bu değişim oranı %50 - %70 arasındadır. Örneğin; Kış aylarında, Isı yalıtımı olmayan yapınızı ısıtabilmek için 100 birim yakıt tüketiyorsanız, yapınıza yalıtım yaparak bu tüketimi 50 birime hatta 30 birime kadar düşürebilirsiniz.
b.Isı yalıtımı yapılmış yapıların, duvarlarının iç yüzeylerinde terleme sonucu küflenmeler, siyah lekelenmeler ayrıca sıva ve boya kabarmaları oluşmaz.
c.Yaşam alanlarınızda sıcak ve soğuk hava farklılıkları oluşmayacağından, sağlıklı bir ev ortamı oluşur.
d.Isı yalıtımlı duvarların içinde, difüzyon sonucu yoğuşma olmayacağından, duvarda ki malzemeler korozyona uğramaz. (bina demir ve çelikleri paslanıp incelmez.)
e.Isı yalıtımı uygulanmış binalarda, yakıt tüketimi daha az olduğundan hava kirliliğine neden olmaz.











 










Aile ve Ülke Ekonomisine Faydaları 
Ülkemizde yıllık enerji tüketiminin %37’si sanayide, %22’si ulaşımda, %5’i tarımda, %3’ü diğer sektörlerde ve %33’ü konutlarda tüketilmektedir.
Maalesef konutların sadece %5’i uygun ve doğru şekilde izole edilmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere, %28’lik büyük bir bölüm halen enerjisini veya parasını boşa harcamaktadır.

 






















Bu durum ülke ekonomisinin yanı sıra bireysel anlamda, bina ve mesken sahiplerinin ekonomisini ciddi anlamda zarara uğratmaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz küresel kriz ve bunun neticesinde ülkemizdeki enerji harcamalarının son 1 sene içerisinde %77’ye yakın bir oranda artmasından dolayı, ısı yalıtımı ekonomik anlamda ciddi bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Özellikle kombi ile ısıtılan binalarda, kombi cihazları üzerindeki termostatlar, bulundukları mekanın ısısına göre kendi çalışmalarını düzenlemektedir. Devamlı olarak ısı kaçağı bulunan bir evde tabi ki cihaz %40 oranında daha fazla tüketime geçmektedir. Bu küçük ayrıntı bile, aile ekonomisine ciddi maliyetler ve külfetler yüklemektedir.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder